Carnaval 2017

  • Carnaval 2017

Afgelopen vrijdag 24 februari 2017 kwamen alle kinderen van Basisschool de Zonnesteen in de prachtigste creaties naar school. Het was tijd voor carnaval!!!

Allereerst verzamelden de kinderen zich in de aula om even los te dansen op Het Vliegerlied onder leiding van meester Peter (directeur). Helemaal opgewarmd keken we naar twee geweldige acts die we te zien kregen op het podium. In de klassen waren ondertussen de prachtigste buffetten ontstaan van ontbijthapjes die de kinderen zelf meegenomen hadden. Van fleurige spiesjes, sandwiches en poffertjes tot smoothies, cakejes en fruit. Het zag er verrukkelijk uit! Iedereen smulde van dit lekkers. Na het ontbijt hield de onderbouw een modeshow in de klas en de bovenbouw deed een spellencircuit.

Na nog even buiten gespeeld te hebben verzamelde iedereen weer in de aula. We kregen hoog carnavalsbezoek. Op het podium verschenen Prins Martijn d'n Urste en Prinses Mieke samen met hun gevolg van CV de Teuten en Oppereykel Douwe d'n Urste met gevolg en dansmarietjes van CV de Eykels. Nadat zij de kinderen begroet hadden, liep heel de school in een lange polonaise naar buiten om nog meer hoog bezoek te verwelkomen. Met een grote, hoge wagen kwamen prinses Lonneke en prins Roy van de Piepteuten het schoolplein op rijden. Het was erg koud dus prinses Lonneke nam haar klasgenoten en de rest van de school in een lange polonaise weer mee naar binnen. De dansmarietjes van de Eykels hadden twee mooie dansen voor ons voorbereid en daarna kon het hossen beginnen. De kleuters waren onder de indruk van al die 'prinsen' op school en liepen druk de polonaise. De grotere kinderen lieten de nieuwste dansmoves zien. Het feest was compleet door de mooie muziek van de twee 'jeugdige' DJ's.

Aan al het feestgedruis kwam helaas weer een einde. Uitgelaten en voldaan ging iedereen naar huis. Het was een geslaagde ochtend.

Wij willen alle carnavalsverenigingen bedanken die aanwezig waren! En natuurlijk alle hulpouders die het feest mede mogelijk gemaakt hebben. Bedankt!

Tot volgend jaar en nog een hele fijne vakantie allemaal!

Alaaf!
 

Terug naar het overzicht

The Masked voorlezer

The Masked voorlezer

The Masked voorlezer...

2e Lockdown

2e Lockdown

Beste ouders en leerlingen ... We zijn opnieuw ...

STAAL

STAAL

Afsluiting thema: "Zeebenen"...