Opa’s en oma’s op bezoek

  • Opa’s en oma’s op bezoek

Opa’s en oma’s op bezoek bij kleinkinderen van BS de Zonnesteen!

‘Voor altijd jong!’ dat is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. Ook op basisschool de Zonnesteen hebben we met alle  groepen over dit thema gewerkt!

Woensdag 5 oktober hebben we gezamenlijk in onze aula het thema geopend. Juf Els verkleed als oma en juf Heidi als kind. Waarbij de verschillen tussen jong en oud niet alleen fysiek zichtbaar waren. Het kind stelde aan de oma die in een boek aan het lezen was allerlei vragen. ‘Kun je er op drukken? Maakt het geluid? Kun je ook scrollen?’ Waarop oma elke vraag beantwoordde met; ‘Het is een boek!’

Want……..lezen in een boek is natuurlijk nog steeds heel leuk, fijn én goed om te blijven doen!

Alle groepen hebben vanuit ‘de Bibliotheek op school’  een uitleg gekregen over de verschillende boeken met een bekroning.

En middels een leuke app hebben veel kinderen kunnen bekijken hoe zij eruit zullen zien als ze later zelf opa en oma zijn! Want tja, we blijven toch niet voor altijd jong!

De Kinderboekenweek hebben we afgesloten met een bezoek van héél véél opa’s en oma’s! Op woensdag 12 oktober en donderdag 13 oktober waren de opa’s en oma’s welkom in de groepen van hun kleinkinderen.

Oud en jong samen aan de slag! Er zijn veel spelletjes gedaan en er is samen gezongen! Ook hebben de kleuters samen met hun opa en oma in een hoek gewerkt of gespeeld. Knikkeren was lang geleden al populair maar wordt nu ook weer fanatiek gespeeld door de kinderen. En……vroeger ging het weer anders dan nu, dus de verschillende tactieken zijn besproken én geoefend!

En breien………dat leerden de oma’s weer aan hun kleinkinderen.

Zowel jong als oud hebben van elkaars aanwezigheid genoten! Opa’s en oma’s bedankt; mede dankzij jullie enorme opkomst waren het hele gezellige momenten!

Terug naar het overzicht

Google Educatie

Google Educatie

In groep 7 zijn we bezig met Google Educatie. De kinderen ...

Voorleeskampioen Esmee

Voorleeskampioen Esmee

Wat een topper die Esmee ! Wint ze gewoon weer! De jury had ...

Trappen van vergelijking

Trappen van vergelijking

Mooi, mooier, mooist! Oud, ouder, oudst! We maken even ...