de Bibliotheek op school

Bibliotheek op school

Onze school  heeft een Bibliotheek op school: een moderne bieb met een actuele collectie boeken voor 0-12 jaar en een eigen leesmediaconsulent van Bibliotheek De Kempen.
 
De Bibliotheek op school brengt lezen en leesplezier zo dicht mogelijk bij kinderen. Van de allerkleinsten tot de achtste groepers en van veellezers tot kinderen met leesproblemen: ze vinden allemaal hun boeken in de schoolbibliotheek. Aan de basisschool is ook een leesmediaconsulent van de bibliotheek verbonden, die het onderwijs mede ondersteunt.

schoolWise
De Bibliotheek op school heeft een online portal: schoolWise.
Hier kunnen kinderen snuffelen in thema's, filmpjes kijken en alle boeken vinden uit de complete bibliotheekcollectie.

Leerlingportaal

Openingstijden
De kinderen kunnen onder schooltijd boeken lenen. Tijdens de publieke openingstijden kan dat natuurlijk ook en dan zijn ook ouders / verzorgers en kinderen van 0-4 jaar van harte welkom.
De publieke openingstijden staan op de website van Bibliotheek De Kempen.

De Bibliotheek op school is gesloten tijdens schoolvakanties.

Over de Bibliotheek op school
De Bibliotheek op school is een samenwerking tussen de basisschool, Bibliotheek De Kempen en de gemeente. Door krachten te bundelen en elkaars expertise en programma’s te benutten, werken we aan verbetering van lees- en taalvaardigheid en informatie- en mediavaardigheden. De resultaten worden continu gemonitord.

De Bibliotheek op school is een landelijk concept dat op veel basisscholen succesvol wordt ingezet. U leest er meer over op de landelijke website.

Landelijke site

Documenten

Moeite met lezen?
  • superboek.nl